totaalproject nieuwbouw Herentals
eenvoud en onderhoudsvriendelijk, praktisch en stijlvol

Ongestoord wonen in de groene rand van Herentals

Eenvoud, warmte en een overvloed aan lichtinval zorgen voor een gemoedelijke sfeer in de woning van An en Yves. Na lang zoeken vond het koppel eindelijk een plek waar ze tot rust komen en zich echt thuis voelen. Hier nemen simpliciteit en klasse de overhand.

We waren al bijna tien jaar op zoek naar een woning”, zegt An Kenis. “Een nieuwbouwproject zagen we destijds echt niet zitten. Er was altijd wel iets dat niet voldeed aan onze wensen; het perceel was te klein, er was te veel werk aan het huis of de locatie viel buiten ons zoekgebied. Het was uiteindelijk onze zoon Vincent die een huis vond waar echt potentieel in zat. Toen we de woning gingen bezichtigen, bleken de foto’s op de website van de makelaar niet overeen te komen met de werkelijkheid. Het huis viel niet meer te verbouwen, maar we besloten het toch te kopen. Het perceel en de goede locatie overtuigden ons. De woning werd gesloopt en er kwam een nieuwbouw in de plaats. Daar hebben we gelukkig nog geen moment spijt van gehad.”

EENVOUD BOVEN AL

Voor de bouw van hun droomvilla gaven An en Yves alles uit handen aan vakmensen. Op het gelijkvloers bevinden zich de keuken, de zit- hoek, een ruime berging en een garage. Beneden werd er ook een slaapkamer met badkamer en suite voorzien die momenteel dienst doet als bureauruimte. Boven vind je de masterbedroom, een logeer- kamer en een opbergzolder. In de hal staat een massief eiken kastenwand die dienstdoet als dressing en opbergruimte. “Ons interieur is een mix van landelijk en modern, maar het strakke aspect overheerst toch. We wilden een sobere, eenvoudige uitstraling in een woning die onderhoudsvriendelijk is. De combinatie van het warme hout met de zwarte en witte tinten is precies uitgepakt zoals we wilden.” Voor An moet een interieur gezellig zijn, maar is eenvoud minstens zo belangrijk. “Ik wilde absoluut geen woning vol met decoratieve stukken. Een eenvoudig interieur brengt rust. Ik vind het ook moeilijk om één meubelstuk te benoemen als favoriet. Al onze meubels komen van Abitare. Hun stijl past volledig bij onze visie.”

“Ons interieur is een mix van landelijk en modern, maar het strakke aspect overheerst toch. We wilden een sobere, eenvoudige uitstraling in een woning die onderhoudsvriendelijk is.”

“In de keuken bieden de grote glaspartijen een weids uitzicht op de tuin. Voor ons is het de ideale omgeving om tot rust te komen na een drukke werkdag en onze batterijen weer helemaal op te laden.”

THUIS TOT RUST KOMEN

“Voor het binnenwerk deden we een beroep op interieurschrijnwerkerij La vie en bois. Kim en Adriano zijn kennissen van ons, en hun stijl paste perfect binnen het plaatje.”

“We wilden een sobere, eenvoudige uitstraling in een woning die onderhoudsvriendelijk is. De combinatie van het warme hout met de zwarte en witte tinten is precies uitgepakt zoals we wilden.”

PRAKTISCH EN STIJLVOL

In de grote open keuken is meer dan voldoende opbergruimte in de massief eiken kastenwand. De Franse eik kreeg drie lagen matte vernis om de oorspronkelijke natuurlijke tint te behouden. “Voor het binnenwerk deden we een beroep op interieurschrijnwerkerij La vie en bois. Kim en Adriano zijn kennissen van ons, en hun stijl paste perfect binnen het plaatje. “Het eiland werd opgetrokken in mdf en bewerkt met witte poederlak. Het marmeren blad voor het keukeneiland kozen we zelf uit. Het geeft de keuken een natuurlijke en elegante look. Via de witte deur in de keuken kom je terecht in de opbergruimte die via een andere deur in verbinding staat met de garage. In de deze ruimte werden de wasmachine en droogkast op ooghoogte geplaatst. Handig om de was in- en uit te laden.” De wandkast in de woonkamer is gemaakt in eiken fineerhout. De witte kleur staat mooi in contrast met de zwartgeverfde muur en de zwarte jaloezieën. De zachte meubels en oranje accenten zorgen dan weer voor warmte en gezelligheid.

THUIS TOT RUST KOMEN

“We wonen in een rustige buurt, maar toch dicht bij het centrum van Herentals. Tegen onze wijk ligt een groot bos waar we ongestoord kunnen wandelen. We hebben zelf ook een grote tuin met een zwembad en poolhouse. Onze tuin lieten we trouwens aanleggen door onze zoon Vincent Mertens.” Het merendeel van hun tijd brengen An en Yves door in de zithoek en de keuken. De twee ruimtes zijn gescheiden door een muur, maar staan toch in verbinding door de grote opening. “In de zithoek zakken we graag weg in de zetel voor een knus en gezellig moment. In de keuken bieden de grote glaspartijen een weids uitzicht op de tuin. Voor ons is het de ideale omgeving om tot rust te komen na een drukke werkdag en onze batterijen weer helemaal op te laden.”

 

Bron: Tijdloos Wonen, tekst & fotografie: Lisa Piotti

Enkele sfeerbeelden

Klik op de foto om uit te vergroten.